Haarwerk en pruik vergoeding

 

Een pruik of haarwerk wordt veelal aangeschaft op het moment dat er een medische oorzaak voor het haarverlies is, zoals chemotherapie of een haarziekte waaronder alopecia. Wanneer dit de situatie is schrijft de behandelde arts u altijd een verwijsbrief uit. Deze verwijsbrief neemt u mee naar de afspraak. Met de verwijsbrief kunnen wij voor u de vergoeding aanvragen. Iedereen met een verwijsbrief heeft ieder jaar recht op een vergoeding van de verzekeraar.

 

 

De vergoeding van de zorgverzekeraar

U heeft altijd een verwijsbrief nodig van uw huisarts of behandelde arts. Wanneer u voor het haarwerk wilt gaan vragen wij voor u de vergoeding aan. U kunt aan uw zorgverzekeraar navragen of u nog een aanvullende vergoeding krijgt. Bijna alle zorgverzekeraars beschikken namelijk over een speciale vergoeding, zodra u om medische redenen te maken krijgt met haaruitval en een pruik of haarwerk moet dragen. In iedere basisverzekering is dit onderdeel opgenomen, waardoor u altijd een bepaald bedrag terugkrijgt. Let wel op uw eigen risico. Wanneer uw eigen risico nog niet op is, verrekend de verzekeraar dit eerst. In 2024 is de basisvergoeding altijd € 465,00 

 

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft, heeft u vaak recht op een extra vergoeding. Deze vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar en het is daarom zaak om dit van tevoren goed te bekijken. U mag altijd gerust het team van Moyzo Haarwerken benaderen zodat wij met u kunnen meekijken wat de mogelijkheden hierin zijn.

 

Prijzen haarwerken en pruiken

Er zijn ontzettend veel haarstukjes, haarwerken en pruiken. De prijzen liggen daardoor ook heel uiteen. De prijs is afhankelijk van verschillende persoonlijke factoren en wensen. Na een vrijblijvend intake en/of persoonlijk adviesgesprek kunnen wij u duidelijkheid geven over de prijzen die aansluiten bij uw mogelijkheden.

 

Moyzo Haarwerken biedt u extra hulp

De pruik/haarwerk vergoeding wordt pas door een zorgverzekeraar betaald, als het haarwerk of de pruik bij een gecontracteerde partij wordt gekocht. Bij deze gecontracteerde partijen kunt u denken aan de haarwerkers die het ANKO keurmerk bezitten. Zodra u uw haarwerk bij Moyzo Haarwerken koopt, bent u ervan verzekerd dat uw haarwerk onder de basisvergoeding valt.
Wij zijn ANKO gecertificeerd. Dit is een keurmerk waardoor wij onze diensten mogen leveren via alle zorgverzekeraars.